Spenat- och fetasallad

Spenat- och fetasallad recept
50 gFetaost
8 stOliver svarta
0.5 dlOlivolja
300 gSpenat
2 stVitlöksklyfta
4 stVitt bröd
1 mskSherryvinäger
0.35 stEscarolesallat
0.5 stRödlök
1 mskMynta färsk

1. Pressa vitlöksklytrona och blanda med hälften av oljan i en skål.
2. Pensla båda sidor på brödskivorna med vitlöksoljan.
3. Lägg dem på en plåt och låt dem rosta mitt av ugnen i 250°C.
4. Skär brödet i tärningar.
5. Blanda resten av oljan med vinäger, salt och nymalen svartpeppar.
6. Skölj spenat och escarolsallat och låt vattnet rinna av väl.
7. Riv eller skär i mindre bitar.
8. Skala och skiva löken tunt. Smula fetaosten. Hacka myntan.
9. Lägg allt i en salladsskål. Häll över dressingen.
10. Blanda väl och strö över brödtärningar och oliver.
11. En smakstark förrättssallad.


Kommenterar för receptet "Spenat- och fetasallad"





(kommer inte att synas)