Spenat- och fetasallad

Spenat- och fetasallad recept
50 g Fetaost
8 st Oliver svarta
0.5 dl Olivolja
300 g Spenat
2 st Vitlöksklyfta
4 st Vitt bröd
1 msk Sherryvinäger
0.35 st Escarolesallat
0.5 st Rödlök
1 msk Mynta färsk

1. Pressa vitlöksklytrona och blanda med hälften av oljan i en skål.
2. Pensla båda sidor på brödskivorna med vitlöksoljan.
3. Lägg dem på en plåt och låt dem rosta mitt av ugnen i 250°C.
4. Skär brödet i tärningar.
5. Blanda resten av oljan med vinäger, salt och nymalen svartpeppar.
6. Skölj spenat och escarolsallat och låt vattnet rinna av väl.
7. Riv eller skär i mindre bitar.
8. Skala och skiva löken tunt. Smula fetaosten. Hacka myntan.
9. Lägg allt i en salladsskål. Häll över dressingen.
10. Blanda väl och strö över brödtärningar och oliver.
11. En smakstark förrättssallad.


Kommenterar för receptet "Spenat- och fetasallad"





(kommer inte att synas)