Strutsfilé

Strutsfilé recept
1 dlCrème fraiche
2 stPaprika röd
2 mskSmör
300 gSquash
500 gStrutsfilé
1 stVitlök
1 tskSalt
1 dlVitt vin
2.5 dlHönsbuljong
1 krmSvartpeppar
2 mskOlja
1 mskMaizenaredning ljus sås

1. Skär filén i ungefär 2 cm tjocka skivor. Låt ligga framme medan confetti och sås tillagas.
2. Skala och skiva vitlöken.
3. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Skölj och skär squashen i små tärningar.
4. Fräs vitlöken i en stekpanna med olja på medelhög värme tills den börjar mjukna.
5. Tillsätt paprika och squash och låt fräsa med ungefär 5 minuter. Krydda med salt.
6. Koka upp buljong, vin och crémc fraiche i en kastrull. Smaka av med salt.
7. Vispa i maizenaredningen. Låt såsen koka ungefär 1 minut.
8. Värm upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs strutsfilén i och stek ungefär 2 minuter per sida. Salta och peppra.
9. Bjud den nystekta strutsfilén med vitlöksconfettin, sås och klyftporatis.


Kommenterar för receptet "Strutsfilé"





(kommer inte att synas)