Stuvade gröna ärter

Stuvade gröna ärter recept
4 dlGröna ärter
1 stGul lök
25 gSmör
8 dlVatten
1 tskSalt
1 stLagerblad
2 stKryddnejlikor

1. Skölj ärterna och lägg i rikligt med vatten 8-10 timmar.
2. Häll av blötläggningsvattnet och spola av ärterna i kallt vatten.
3. Koka upp vatten, salt och ärter i en gryta. Skumma.
4. Tryck in kryddnejlkorna i den skalade löken och lägg den och lagerbladet i grytan.
5. Koka på svag värme under lock ca 1 timme eller tills ärterna är mjuka, men inte mosiga.
6. Ta upp löken och lagerbladet och rör i smöret.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Servera till stekt korv eller fläsk, lutfisk, salt sill och sillbullar.


Kommenterar för receptet "Stuvade gröna ärter"





(kommer inte att synas)