Stuvade svartrötter

Stuvade svartrötter recept
2 mskSmör
3 mskVetemjöl
0.5 dlVitt vin
1 dlVispgrädde
2 mskCitronsaft
2 dlGrönsaksspad
700 gSvartrötter
0.5 mskFärsk dragon

1. Skala svartrötterna och lägg genast i vatten med pressad citron så de inte mörknar. Skär i 5 cm långa bitar.
2. Koka mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull ungefär 8 minuter.
3. Fräs matfett och mjöl i en kastrull och späd med grönsaksspad, vin och grädde.
4. Krydda med salt och peppar och låt stuvningen koka 3-5 minuter.
5. Smaksätt med färsk, hackad dragon och koka några minuter till.
6. Blanda ner svartrötterna och låt allt bli genomvarmt.
7. Nudlar och en grönsallad är gott till.


Kommenterar för receptet "Stuvade svartrötter"


Josefin

2013-11-12 08:33

Mina svartrötter hann mörkna lite men det smakade gott! Jag hade lite mer vin än vad det stod i receptet.




(kommer inte att synas)