Svampgulasch

Svampgulasch recept
1 dlCrème fraiche
2 stGul lök
3 dlRis långkornigt
2 mskSmör
4 stTomat
2 mskVetemjöl
2.5 dlVatten
1 tskPaprikapulver
0.5 stGrönsaksbuljongtärning
1 lSvamp
1 krmFyra kryddor

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Packa det i en rund form.
2. Skala löken och skär i klyftor. Låt fräsa i en traktörpanna med smör utan att få färg.
3. Tillsätt den ansade och skurna svampen och låt sjuda tills all vätska kokat in.
4. Strö över paprikapulvret och häll i vattnet. Lägg i buljongtärningen.
5. Gör en pasta av mjöl och matfett. Klicka ner det i traktörpannan och rör tills såsen blir slät och simmig.
6. Smaksätt med salt, peppar och fyra kryddor.
7. Rör i crème fraiche och låt rätten sjuda 3-4 minuter.
8. Doppa tomaterna i kokande vatten och dra av skalet. Skär i klyftor och lägg ner i gulaschen.
9.Stjälp upp den varma riskransen på ett fat och häll svampgulaschen i mitten.
10. Garnera fatet med kryddgrönt.


Kommenterar för receptet "Svampgulasch"





(kommer inte att synas)