Svamppizza

Svamppizza recept
1.14 tskBasilika
0.57 dlChilisås
1.71 stGul lök
0.57 stPaprika grön
1.14 mskSmör
4.86 dlVetemjöl
0.29 tskSalt
2.86 dlOst riven
1.71 mskOlja
4 dlFörvälld blandsvamp
14.29 gJäst
1.71 dlVatten ljummet
85.71 gSkinka rökt

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite av det ljumma vattnet.
2. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt.
3. Rör i vetemjölet och arbeta degen blank och smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kant.
4. Låt degen jäsa övertäckt ungefär 30 minuter.
5. Skala och hacka löken.
6. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
7. Fräs lök och paprika i en stekpanna med smör tills de blir glansiga och lite mjuka.
8. Blanda i svampen och den strimlade skinkan (kan uteslutas). Smaksätt med salt och peppar.
9. Arbeta degen smidig och kavla ut på en bakpappersklädd plåt eller långpanna.
10. Den stora satsen är lagom till en långpanna.
11. Bred på chilisås och fördela fyllningen på degen.
12. Smaksätt med salt, svartpeppar och basilika eller dragon och strö över osten.
13. Grädda pizzan mitt i ugnen i 225°C 15-20 minuter.
14. Skär upp i lagom stora bitar och servera pizzan direkt från plåten.


Kommenterar för receptet "Svamppizza"





(kommer inte att synas)