Tafelspitz

Tafelspitz recept
4 st Morot
600 g Oxfilé
3 st Palsternacka
1 l Vatten
0.5 tsk Salt
8 st Vitpepparkorn
2 st Lagerblad
1 st Köttbuljongstärning
2 st Selleri
2 st Selleristjälk

1. Putsa köttet. Sätt eventuellt i en köttermometer. Koka upp vatten, salt och buljongtärning i en gryta.
2. Skölj och ansa rotsakerna väl.
3. Skär dem i små centimetertjocka skivor.
4. Lägg dem i buljongen och sjud försiktigt ungefär 10 minuter.
5. Ta upp med hålslev och håll dem varma.
6. Tillsätt lagerblad och vitpepparkorn till buljongen och koka eventuellt ihop den för bättre smak.
7. Lägg i köttet och koka det 10-20 minuter beroende på köttkvalitet, storlek och hur rosa köttet ska bli inuti. Vänd köttet några gånger.
8. Ta upp och skär köttet i skivor.
9. Värm under tiden rotsakerna i buljongen.
10. Lägg rotsakerna vid sidan om köttet på ett fat, strö persilja över och servera med kokt potatis.
11. Bjud lättsockrat äppelmos smaksatt med nyriven pepparrot till.


Kommenterar för receptet "Tafelspitz"





(kommer inte att synas)