1 st | Basilika |
1 msk | Brun farin |
4 st | Tomat |
1 tsk | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
2.5 dl | Grönsaksbuljong |
1 st | Röd chili |
2 msk | Olja |
1 dl | Hasselnötkärnor |
3 dl | Avorioris |
500 g | Passerade tomater |
1. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
2. Fräs chilin oljan i en traktörpanna.
3. Tillsätt riset och låt fräsa med ett tag.
4. Häll på de passerade tomaterna och ca hälften av buljongen.
5. Låt puttra under lock ungefär 20 minuter.
6. Späd med mer buljong om risotton ser torr ut.
7. Smaka av med farin, salt och peppar.
8. Skölj och tärna tomaterna.
9. Riv basilikan i mindre bitar. Grovhacka nötterna.
10. Vänd ner tomater, basilika och nötter i risotton.
11. Servera med en klick matlagningsyoghurt och en blandad grönsallad.