Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne recept
3 stGul lök
500 gKeso
3 stMorot
3 stVitlöksklyfta
800 gKrossade tomater
2 dlOst riven
2 mskOlja
1.5 tskOregano
750 gSpenat hackad
2 stFin ostsås
15 stLasagneplattor

1. Tina spenaten.
2. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Skala och riv morötterna.
4. Hetta upp oljan i en panna och fräs lök och morötter.
5. Häll i tomatkrosset och låt såsen koka några minuter. Krydda.
6. Gör ostsåsen. Rör i keson. Späd eventuellt såsen med mjölk om den blir för tjock.
7. Smörj en ugnssäker stor form och häll lite sås i botten. Täck med lasagneplattor.
8. Varva sedan ostsås, grönsaksfräs, spenat och lasagneplattor. Det ska vara sås och riven ost överst.
9. Grädda mitt i ugnen i 200°C ungefär 30 minuter.
10 . Servera lasagnen med en blandad sallad och bröd.


Kommenterar för receptet "Vegetarisk lasagne"





(kommer inte att synas)