3 st | Gul lök |
500 g | Keso |
3 st | Morot |
3 st | Vitlöksklyfta |
800 g | Krossade tomater |
2 dl | Ost riven |
2 msk | Olja |
1.5 tsk | Oregano |
750 g | Spenat hackad |
2 st | Fin ostsås |
15 st | Lasagneplattor |
1. Tina spenaten.
2. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Skala och riv morötterna.
4. Hetta upp oljan i en panna och fräs lök och morötter.
5. Häll i tomatkrosset och låt såsen koka några minuter. Krydda.
6. Gör ostsåsen. Rör i keson. Späd eventuellt såsen med mjölk om den blir för tjock.
7. Smörj en ugnssäker stor form och häll lite sås i botten. Täck med lasagneplattor.
8. Varva sedan ostsås, grönsaksfräs, spenat och lasagneplattor. Det ska vara sås och riven ost överst.
9. Grädda mitt i ugnen i 200°C ungefär 30 minuter.
10 . Servera lasagnen med en blandad sallad och bröd.