Vita bönor provençale

Vita bönor provençale recept
2 st Gul lök
1 st Persilja
4 st Tomat
4 dl Vita bönor
1 st Lagerblad
2 st Vitlöksklyfta
4 st Kryddnejlikor
2 st Timjan
1 msk Olja

1. Lägg bönorna i en skål med kallt vatten 8-10 timmar.
2. Häll av blötläggningsvattnet och lägg bönorna i en gryta med nytt vatten och salt.
3. Koka upp och ta bort eventuellt skum.
4. Skala en av lökarna, stick i några kryddnejlikor och lägg i löken tillsammans med ett par persiljekvistar, lagerblad och timjan.
5. Koka under lock ca 50 minuter. Stora vita bönor har längre koktid.
6. Skala och hacka den andra löken fint.
7. Skala och krossa vitlöksklyftorna.
8. Skålla och skala tomaterna. Gröp ur kärnorna och skär tomaterna i tärningar.
9. Hacka resten av persiljan.
10. Häll av vattnet från de färdigkokta bönorna. Ta bort persilja och lök.
11. Fräs vitlök och hackad lök i lite olja i en grvta. Tillsätt tomaterna.
12. Blanda fräset med de kokta bönorna.
13. Smaksätt med salt, peppar och timjan.
14. Strö över persilja och blanda väl.
15. Servera bönorna till lammrättcr. De är också goda till fläskstek eller köttfärsrätter. Kan också serveras som ensamrätt med bröd och en sallad.


Kommenterar för receptet "Vita bönor provençale"





(kommer inte att synas)