Ängamat

Ängamat recept
6 stFärskpotatis
4.5 dlMjölk
7 stMorot
2 mskVetemjöl
7 dlVatten
0.75 tskSalt
0.5 dlGrädde
1 stÄggulor
400 gBlomkålshuvud
300 gSpritärter
100 gSpenat färsk

1. Skölj och bryt blomkålshuvudet i små buketter, låt gärna de späda bladen och skaften vara kvar.
2. Skala och skär morötterna i 2-3 cm breda skivor.
3. Borsta och dela eventuellt potatisen på hälften. Sprita ärtorna.
4. Skölj och ta bort stjälkarna på spenatbladen om de är grova, och skär breda strimlor.
5. Koka upp vattnet och saltet i en gryta.
6. Koka blomkål, morötter och potatis 5-10 min så de knappt blir mjuka.
7. Rör ut mjölet med lite av mjölken till en slät redning.
8. Häll ner redningen och resten av mjölken i grytan.
9. Koka 3-5 min under omrörning.
10. Tillsätt ärtorna och spenaten och smaka av med salt och peppar.
11. Vispa samman äggula och grädde. Ta kastrullen från värme.
12. Rör ner redningen och låt soppan sjuda några minuter.
13. Strö rikligt med persilja i soppan.


Kommenterar för receptet "Ängamat"





(kommer inte att synas)