Äppelfläsk

Äppelfläsk recept
2 stGul lök
2 mskSmör
550 gSidfläsk
0 dlGrönsaksbuljong
3 stSyrliga äpplen
0 tskPersilja hackad

1. Hetta upp en stekpanna med mycket lite av smöret.
2. Stek stekfläsket långsamt ungefär 2 minuter på varje sida. Passa värmen noga.
3. Ta upp och håll fläsket varmt.
4. Skala och skiva löken.
5. Hetta upp pannan på nytt och stek löken mycket lätt tills den är genomskinlig och mjuk.
6. Skölj äpplena, dela och klyfta dem. Ta bort kärnhuset.
7. Lägg klyftorna i löken och lägg fläsket ovanpå.
8. Bräsera sakta under lock i 10 minuter. Späd om der ser torrt ut med lite buljong.
9. Servera fläsket överstrött med persilja direkt ur pannan tillsammans med kokt potatis.


Kommenterar för receptet "Äppelfläsk"





(kommer inte att synas)