Ärttimbaler

Ärttimbaler recept
1 msk Parmesanost
250 g Sockerärter
2 st Tomat
2 st Ägg
250 g Ärter
0.5 dl Vispgrädde
1 st Dragonsås

1. Koka ärterna i en kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
2. Mosa eller mixa ärterna i matberedare, mixer eller med mixerstav.
3. Blanda purén med ägg, grädde och parmesanost. Krydda.
4. Smörj timbalformarna noga.
5. Fördela ärtsmeten i formarna. Täck med smörgåspapper.
6. Grädda mitt i ugnen i vattenbad i 225°C ungefär 20 minuter.
7. Koka under tiden sockerärterna i en kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
8. Skålla, skala och skär tomaterna i klyftor.
9. Stjälp upp timbalerna på assietter och lägg sockerärter och tomatklyftor vid sidan om.
10. Häll lite dragonsås över varje timbal och servera.


Kommenterar för receptet "Ärttimbaler"





(kommer inte att synas)