Asiatisk filégryta

Asiatisk filégryta recept
1.71 mskBrun farin
400 gFläskfilé
0.57 stPaprika grön
0.57 stPaprika röd
0.29 tskSalt
0.57 dlSherry
1.43 dlGrönsaksbuljong
1.14 tskPotatismjöl
1.71 mskArrowrot
1.71 mskVinäger
0 stOlja
285.71 gAnanas skivor
0.29 dlJapansk soja

1. Skär filén i 3 cm tjocka skivor. Tryck ut dem något med knuten hand.
2. Rör ihop marinaden i en skål och lägg i köttskivorna. Vänd dem med hjälp av två skedar och låt dem dra 15-30 minuter.
3. Ta upp och vänd dem i arrowrot.
4. Hetta upp en stekpanna med olja.
5. Bryn köttet snabbt på båda sidor.
6. Lägg i paprikan, urkärnad och skuren i stora bitar, och ananas.
7. Rör ihop buljong, vinäger, farm, soja och salt till såsen och häll det i pannan.
8. Lägg på lock och bräsera filén 3-4 minuter.
9. Rör ur potatismjölet med vatten och red eventuellt av såsen. Smaka av.
10. Servera med kokt ris.


Kommenterar för receptet "Asiatisk filégryta"





(kommer inte att synas)