Astoriasallad

Astoriasallad recept
1 stBanan
100 gRotselleri
0.5 dlRussin
1 stÄpple
2 dlMatlagningsyoghurt
4 stSelleri
0.5 stGrönsallat
2 tskApelsinsaft
1 dlAnanas krossad

1. Skala rotsellerin och skär i strimlor eller riv på rivjärn eller matberedarens rivskiva.
2. Förväll strimlorna hastigt i lättsaltat vatten i en kastrull.
3. Kyl hastigt i isvatten.
4. Skölj och strimla stjälksellerin.
5. Skölj äpplet, kärna ur och skär i tärningar.
6. Skala och halvera bananen på längden och skiva den.
7. Blanda de båda sellerisorterna, frukt och russin i en skål.
8. Blanda samman ingredienserna till såsen.
9. Smaka av med salt och peppar.
10. Häll såsen (matlagningsyoghurt, apelsinsaft, krossad ananas, salt och peppar) över salladen och blanda försiktigt.
11. Låt salladen stå kallt en stund.
12. Lägg upp salladen på sköljda sallatsblad.
13. Strö över lite paprikapulver.
14. Salladen är god till kalla kött- och fågelrätter eller som liten entrérätt.


Kommenterar för receptet "Astoriasallad"





(kommer inte att synas)