2 st | Aubergine |
150 g | Fetaost |
2 msk | Olivolja |
2 st | Squash |
4 st | Tomat |
1 tsk | Salt |
2.5 dl | Grönsaksbuljong |
2 krm | Svartpeppar |
1 msk | Oregano hackad |
1 msk | Mynta hackad |
1. Skölj och skär aubergine och squash i ungefär 0.5 cm tjocka skivor.
2. Lägg ut skivorna på en skärbräda och strö salt över. Låt stå ungefär 15 minuter så vattnet dras ur.
3. Skölj och skiva tomaterna.
4. Torka aubergine och squash lätt med hushållspapper.
5. Varva grönsakerna med oregano, mynta och svartpeppar i en ugnssäker form.
6. Häll över buljongen.
7. Täck formen med aluminiumfolie och tillaga mitt i ugnen i 225°C, ungefär 20 minuter.
8. Ta bort folien från formen och ringla över olivoljan.
9. Riv fetaosten på rivjärn och strö över gratängen. Tillaga ungefär 10 minuter till utan folie.
10. Servera gratängen med sprödvarmt vitlöksbröd.