Basilikafilé

Basilikafilé recept
1 stBasilika
1 mskHonung
8 stVitpepparkorn
1 dlVitt vin
2 mskOlja
2 tskGourmetsalt
4 stKycklingfilé
4 stParmaskinka

1. Tina kycklingfiléerna om djupfrysta används.
2. Rör ihop vin, olja, honung, stjälkarna från basilikan och pepparkornen i dubbla plastpåsar.
2. Lägg i kycklingfiléerna och låt marinera i kylskåpet ungefär 3 timmar.
4. Ta upp filéerna. Lägg basilikablad på dem och linda runt stora parmaskinkskivor.
5. Fäst med trästickor och lägg kycklingfiléerna i en lätt smord ugnssäker form. Strö över gourmetsaltet.
6. Stek mitt i ugnen i 225°C, ungefär 20 minuter.
7. Bjud kycklingfiléerna med ris och en tomatsallad.


Kommenterar för receptet "Basilikafilé"





(kommer inte att synas)