Basilikakalkonbröst

Basilikakalkonbröst recept
3 dlBasilika
3 mskFärskost
2 mskSmör
1 stÄgg
1 tskSalt
0.5 krmPeppar
1 dlOst riven
1 mskVinäger
1 dlOlja
600 gKalkonbröst

1. Tina kalkonbröstet om djupfryst används, skär en längsgående ficka i köttet.
2. Fyll fickan med färskost och fäst med trästickor.
3. Doppa i uppvispat ägg och vänd i riven ost.
4. Lägg filén i en ugnssäker form och stick i en termometer. Se till att spetsen kommer mitt i köttet.
5. Stek mitt i ugnen i 225 °C, ungefär 35 minuter tills innerremperaturen visar 70 °C.
6. Skär filén i ungefär centimeter tjocka skivor.
7. Mixa ingredienserna till örtoljan i en mixer eller med mixerstav.
8. Bjud kalkonfilén med örtolja, ris eller pasta och en grön sallad.


Kommenterar för receptet "Basilikakalkonbröst"





(kommer inte att synas)