Blodpudding

Blodpudding recept
1 stGul lök
4 dlMjölk
1.5 dlRussin
0.5 mskSmör
2 tskSalt
1 krmVitpeppar
1 tskMejram
0.5 tskNejlikor
1 tskIngefära
0.5 dlSirap
1 krmKryddpeppar
5 dlGrisblod
4 dlGrovt rågmjöl

1. Sila blodet och vispa det kraftigt i maskin.
2. Späd med övrig vätska.
3. Sikta i mjölet, lite i taget, under kraftig vispning.
4. Rör ner hackad lättbrynt lök, alla kryddor och sirap.
5. Den som tycker om russin blandar också i dem. Gör ett stekprov och smaka av.
6. Fyll smeten i en smord mjölad ugnssäker form, 1-1.5 liter. Täck med dubbelvikt aluminiumfolie.
7. Grädda puddingen i vattenbad i ugn, 175°C, ungefär 1.5 timme.
8. Bjud blodpuddingen nygräddad med lingonsylt och räkostsallad. Eller låt den kallna.
9. Skär den sedan i skivor och bräck dem lätt i lite smör. Servera som ovan.
10. Överbliven smet kan stekas som blodplättar.


Kommenterar för receptet "Blodpudding"





(kommer inte att synas)