Bräserade endiver

Bräserade endiver recept
2 mskSmör
4 stEndiv

1. Skölj endiverna och skär bort den hårda konformade biten i botten.
2. Lägg endiverna i en kastrull med lättsaltat vatten och låt koka i ungefär 5 minuter.
3. Ta upp endiverna och låt rinna av i ett durkslag.
4. Pressa dem lätt så att allt vattnet rinner av.
5. Smält hälften av smöret i en gryta.
6. Lägg i endiverna och salta lätt. Låt fräsa ungefär 5 minuter. Vänd dem några gånger.
7. Klicka i resten av smöret.
8. Lägg lock på grytan och låt endiverna bräsera (eftersteka i fuktig värme) ungefär 15 minuter.
9. Strö hackad persilja över endiverna.
10. Servera som en grönrätt med rostat bröd eller som tillbehör till kött- eller fiskrätter.


Kommenterar för receptet "Bräserade endiver"





(kommer inte att synas)