Ceasarsallad

Ceasarsallad recept
1 st Parmesanost
2 st Smör
2 st Ägg
0.5 st Salt
3 st Vitlöksklyfta
2 st Svartpeppar
1 st Citronsaft
1 st Olja
1 st Romansallat
4 st Formfranska
2 st Ansjovisfilé

1. Skär brödet i centimeterstora tärningar.
2. Stek dem knapriga i en stekpanna med smör.
3. Skala och pressa över vitlöken. Låt krutongerna svalna.
4. Skölj och ny romansallaten i mindre bitar.
5. Koka äggen i vatten i en kastrull ca 2 minuter. Kyl äggen hastigt i kallt vatten.
6. Halvera och gröp ur äggen i den skål salladen ska serveras i.
7. Tillsätt hackad ansjovisfilé och skalad pressad vitlök.
8. Häll i saften från citronen.
9. Tillsätt oljan i en fin stråk under vispning.
10. Smaka av dressingen med salt och peppar.
11. Vänd ner sallad, krutonger och ost.


Kommenterar för receptet "Ceasarsallad"





(kommer inte att synas)