Ceasarsallad

Ceasarsallad recept
1 stParmesanost
2 stSmör
2 stÄgg
0.5 stSalt
3 stVitlöksklyfta
2 stSvartpeppar
1 stCitronsaft
1 stOlja
1 stRomansallat
4 stFormfranska
2 stAnsjovisfilé

1. Skär brödet i centimeterstora tärningar.
2. Stek dem knapriga i en stekpanna med smör.
3. Skala och pressa över vitlöken. Låt krutongerna svalna.
4. Skölj och ny romansallaten i mindre bitar.
5. Koka äggen i vatten i en kastrull ca 2 minuter. Kyl äggen hastigt i kallt vatten.
6. Halvera och gröp ur äggen i den skål salladen ska serveras i.
7. Tillsätt hackad ansjovisfilé och skalad pressad vitlök.
8. Häll i saften från citronen.
9. Tillsätt oljan i en fin stråk under vispning.
10. Smaka av dressingen med salt och peppar.
11. Vänd ner sallad, krutonger och ost.


Kommenterar för receptet "Ceasarsallad"





(kommer inte att synas)