Chateaubriand

Chateaubriand recept
2 dlKöttbuljong
1 mskSmör
2 stVitlöksklyfta
3 stSchalottenlök
2 mskPersilja hackad
500 gNötfilé

1. Putsa och bulta ut köttet något med knuten hand, 1.5-2 centimeter tjocka.
2. Stek det 2-3 minuter på varje sida i lagom brynt smör.
3. Passa värmen noga i stekpannan så det inte bränner fast i bottnen. Salta och peppra.
4. Ta upp och håll köttet varmt.
4. Lägg lök och persilja i stekpannan.
5. Pressa över vitlök och fräs någon minut. Späd med vätska och sjud ihop skyn.
6. Lägg upp köttet på varmt serveringsfat och häll skysåsen över och vid sidan.
7. Servera med kokt eller stekt potatis, haricots verts och/eller en sallad.
8. Friterad eller råstekt potatis, wokade grönsaker eller lätt kokta grönsaker passar också som tillbehör.


Kommenterar för receptet "Chateaubriand"





(kommer inte att synas)