Chili con carne

Chili con carne recept
2 krmChilipeppar
3 stGul lök
500 gKöttfärs blandfärs
1.5 mskSmör
1 dlVatten
1 tskSalt
1 krmVitpeppar
2 mskTomatpuré
3 stVitlöksklyfta
400 gKrossade tomater
400 gVita bönor i tomatsås

1. Bryn köttfärsen i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.
2. Ansa, skala och skär löken i skivor.
3. Fräs den i smöret, eventuellt i omgångar i stekpannan. Lägg över i grytan.
4. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, pressad vitlök och vatten.
5. Rör om väl och koka upp. Sjud på svag värme ungefär 30 minuter.
6. Blanda i bönor och värm på nytt. Krydda med chilipeppar. Smaka av väl.
7. Bjud grytan riktigt het med kraftigt brytbröd och en krispig sallad.


Kommenterar för receptet "Chili con carne"





(kommer inte att synas)