Chiligryta

Chiligryta recept
0.5 dlChilisås
3 dlKöttbuljong
1 stPurjolök
450 gSkinka
2 mskVetemjöl
0.5 dlVatten
2 stVitlöksklyfta
1 tskPaprikapulver
2 tskSpiskummin
1 tskKoriander
1 stRöd chili
2 mskSoja

1. Skär köttet i strimlor.
2. Blanda köttstrimlorna med soja och kryddor.
3. Skölj, kärna ur och hacka chilin.
4. Skölj och strimla purjolöken.
5. Skala och hacka vitlöken.
6. Koka upp buljongen i en gryta.
7. Lägg ner köttstrimlorna lite i taget så buljongen hela tiden hålls kokande.
8. Blanda i chili, purjolök, vitlök och chilisås. Låt koka ungefär 15 minuter under lock.
9. Blanda vetemjöl och vatten och rör ner i grytan. Låt koka ungefär 5 minuter.
10. Servera grytan, gärna överströd med tunna strimlor paprika, med ris eller pasta och en blandad sallad.


Kommenterar för receptet "Chiligryta"





(kommer inte att synas)