| 0.5 dl | Chilisås |
| 3 dl | Köttbuljong |
| 1 st | Purjolök |
| 450 g | Skinka |
| 2 msk | Vetemjöl |
| 0.5 dl | Vatten |
| 2 st | Vitlöksklyfta |
| 1 tsk | Paprikapulver |
| 2 tsk | Spiskummin |
| 1 tsk | Koriander |
| 1 st | Röd chili |
| 2 msk | Soja |
1. Skär köttet i strimlor.
2. Blanda köttstrimlorna med soja och kryddor.
3. Skölj, kärna ur och hacka chilin.
4. Skölj och strimla purjolöken.
5. Skala och hacka vitlöken.
6. Koka upp buljongen i en gryta.
7. Lägg ner köttstrimlorna lite i taget så buljongen hela tiden hålls kokande.
8. Blanda i chili, purjolök, vitlök och chilisås. Låt koka ungefär 15 minuter under lock.
9. Blanda vetemjöl och vatten och rör ner i grytan. Låt koka ungefär 5 minuter.
10. Servera grytan, gärna överströd med tunna strimlor paprika, med ris eller pasta och en blandad sallad.