Ciderkokt nötstek

Ciderkokt nötstek recept
1 kg Fransyska
0.5 st Gul lök
1.75 msk Vetemjöl
0.5 st Äpple
1 dl Grädde
0.5 dl Japansk soja
25 g Ingefära
1 l äppelcider
0.5 st Buljongtärning
2 dl Sky

1. Putsa köttet och stick in en köttermometer.
2. Rör i en kastrull, väl avpassad till köttets storlek, cider eller juice. soja, buljongtärning, lök och ingefära. Låt det koka upp.
3. Lägg i köttet och låt det koka upp. Lägg på lock och sänk värmen.
4. Sjud köttet tills innertemperaturen är 75°C.
5. Låt köttet ligga kvar i skyn ungefär 20 minuter innan det skärs upp.
6. Koka under tiden upp sky till såsen i en kastrull.
7. Red av med mjöl, utskakat med vatten i en redningshägare. Späd med grädde till önskad konsistens.
8. Skala äpplet, skär det i små tärningar och lägg dem i såsen. Låt koka ett par minuter till.
9. Servera köttet skuret i skivor med kokt potatis eller ris, haricots verts, sockerärter eller broccoli passar som tillbehör.


Kommenterar för receptet "Ciderkokt nötstek"


Kent

2013-11-17 01:11

En annorlunda nötstek men som blev bra som helgmiddag. Ciderkokt nötstek är något jag ska skriva upp i min receptsamling.




(kommer inte att synas)