Citronkalv

Citronkalv recept
0.5 stCitron
1 mskSmör
2 mskVetemjöl
1 krmSalt
1 krmVitpeppar
2 dlGrönsaksbuljong
1 dlGrädde
200 gSvamp
1 kgKalvkött med ben

1. Lossa köttet från benen, skiva och tärna det i 2-3 cm stora bitar.
2. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar.
3. Hetta upp en stekpanna med smör.
4. Bryn köttet eventuellt i omgångar till fin färg. Lägg över i gryta eller traktörpanna.
5. Salta, peppra och späd med buljong.
6. Koka grytan tills köttet känns mört, 30-40 minuter.
7. Fräs svampen i stekpannan med smör. Lägg fler i grytan.
8. Skaka ihop vetemjöl och grädde till redning. Häll den under omrörning i grytan och koka upp på nytt. Koka 3-5 minuter.
9. Skär väl skrubbad citron i tunna skivor.
10. Smaka av grytan och strö citronskivorna och persilja över.
11. Servera med kokt potatis eller ris. Kokta grönsaker eller grönsallad passar bra till.


Kommenterar för receptet "Citronkalv"





(kommer inte att synas)