Dansk skinkstek

Dansk skinkstek recept
1.5 dlVatten
2 tskSalt
1.5 kgSkinka med svål

1. Rensa köttet till vacker form.
2. Skåra svålen 2-3 mm djupt och med 0.5 cm mellanrum.
3. Sätt i en köttermometer.
4. Lägg steken med svålen nedåt i en ugnssäker form.
5. Häll på vatten så högt att svålen täcks.
6. Sätt in formen på nedre falsen och börja steka vid 225°C i 20 minuter.
7. Vänd steken och salta svålen.
8. Stek 30 minuter med svålen uppåt.
9. Minska ugnstemperaturen till 175°C och fortsätt att steka tills termometern visar 75°C.
10. Ta ut och låt steken vila ungefär 15 minuter för temperaturutjämning.
11. Servera steken varm med potatis, palsternacks eller broccoligratäng eller kall med varma tillbehör och Skysås eller kall på t.ex. buffébord med en blandad sallad och gräddfilssås.


Kommenterar för receptet "Dansk skinkstek"





(kommer inte att synas)