Fänkålssallad

Fänkålssallad recept
0.5 stApelsin
0.5 stCitron
0.75 stFänkål
100 stGröna ärter
3 stSolrosolja
1 stÄpple
3 stBladpersilja
2 stToppmurklor
0.5 stSötmandel

1. Putsa och skölj fänkål och endive. Skär i tunna strimlor.
2. Skala äpplen, kärna ur och skär det i klyftor.
3. Skär klyftorna i skivor.
4. Blanda fänkål, endive och äpple med ärter och grovhackad mandel i en skål.
5. Pressa saften ur citron och apelsin, blanda med solrosolja och kryddor.
6. Häll dressingen över salladen och garnera med bladpersilja.
7. Salladen passar bra till bl a rostbiff och kokt skinka.


Kommenterar för receptet "Fänkålssallad"





(kommer inte att synas)