Fläsk- eller köttkorv

Fläsk- eller köttkorv recept
440 gFläskkorv
320 gKålrot
240 gMorot
640 gPotatis
1.6 stPurjolök
0.8 tskSalt
0.8 krmPeppar
3.2 dlGrönsaksbuljong
0.8 dlÖrtkryddor
0.4 dlPersilja hackad

1. Ansa, skölj och skär alla grönsaker, rotsaker och potatis i små bitar eller tärningar.
2. Lägg dem i en traktörpanna eller gryta med kokande buljong.
3. Salta varsamt och blanda i övriga kryddor. Koka 8-10 minuter.
4. Skölj korven och lös upp eller skär av knutarna.
5. Lägg korven ovanpå grönsakerna och sjud den ungefär 20 minuter under Lock.
6. Lossa och ta bort skinnet. Skär korven i skivor.
7. Strö över persilja och servera direkt ur pannan.


Kommenterar för receptet "Fläsk- eller köttkorv"





(kommer inte att synas)