Fläsk- eller köttkorv

Fläsk- eller köttkorv recept
440 g Fläskkorv
320 g Kålrot
240 g Morot
640 g Potatis
1.6 st Purjolök
0.8 tsk Salt
0.8 krm Peppar
3.2 dl Grönsaksbuljong
0.8 dl Örtkryddor
0.4 dl Persilja hackad

1. Ansa, skölj och skär alla grönsaker, rotsaker och potatis i små bitar eller tärningar.
2. Lägg dem i en traktörpanna eller gryta med kokande buljong.
3. Salta varsamt och blanda i övriga kryddor. Koka 8-10 minuter.
4. Skölj korven och lös upp eller skär av knutarna.
5. Lägg korven ovanpå grönsakerna och sjud den ungefär 20 minuter under Lock.
6. Lossa och ta bort skinnet. Skär korven i skivor.
7. Strö över persilja och servera direkt ur pannan.


Kommenterar för receptet "Fläsk- eller köttkorv"





(kommer inte att synas)