Fransk köttsoppa

Fransk köttsoppa recept
0.5 stGul lök
0.75 kgHögrev
0.5 kgKyckling
2 stMorot
0.75 stPalsternacka
1 stPurjolök
0.5 stRotselleri
1.25 lVatten
5 stVitpepparkorn
0.5 stLagerblad
2.5 stPersiljekvist
1 stKöttbuljongstärning

1. Tina upp kycklingen.
2. Skär loss köttet från benen.
3. Lägg benen i botten på en stor gryta och köttet ovan.
4. Koka upp vattnet med buljongtärningarna, kryddor, lök, och persilja i en annan gryta.
5. Häll det hett över köttet och låt sjuda i 2 timmar.
6. Skumma eventuellt.
7. Skär kycklingen i 8-10 bitar och lägg i grytan.
8. Låt kycklingen sjuda i ca 30 minuter.
9. Skala och skär rotfrukterna i små bitar.
10. Lägg i grytan och låt dem sjuda ca 20 minuter.
11. Lägg i purjolöksbitarna de sista 10 minutrarna.
12. Ta upp köttet och ben.
13. Skär köttet i mindre bitar och lägg tillbaka i grytan eller servera för sig.
14. Bjud gärna på bröd till.


Kommenterar för receptet "Fransk köttsoppa"





(kommer inte att synas)