| 1 tsk | Bakpulver |
| 2.5 dl | Vetemjöl |
| 2 dl | Vatten |
| 1 tsk | Salt |
| 1 l | Olja |
| 1 st | Äggvita |
| 14 st | Mild chili |
| 100 g | Cheddarost |
1. Skölj chilin och skär ett snitt längs med.
2. Pilla ur kärnorna. Används stora chili kan de halveras.
3. Skär osten i stavar och peta in en oststav i varje chili.
4. Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten till en klumpfri smet.
5. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i smeten.
6. Hetta upp oljan i en fritös eller en gryta till 180°C. Kontrollera med en hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska bli knaprig och få fin färg på 1 minut.
7. Doppa chilin i frityrsmeten och fritera ungefär 4 chili i taget, 3-4 minuter. Ta upp och låt chilin rinna av.
8. Servera den nyfriterade chilin som drinktilltugg.