Friterade ostchili

Friterade ostchili recept
1 tskBakpulver
2.5 dlVetemjöl
2 dlVatten
1 tskSalt
1 lOlja
1 stÄggvita
14 stMild chili
100 gCheddarost

1. Skölj chilin och skär ett snitt längs med.
2. Pilla ur kärnorna. Används stora chili kan de halveras.
3. Skär osten i stavar och peta in en oststav i varje chili.
4. Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten till en klumpfri smet.
5. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i smeten.
6. Hetta upp oljan i en fritös eller en gryta till 180°C. Kontrollera med en hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska bli knaprig och få fin färg på 1 minut.
7. Doppa chilin i frityrsmeten och fritera ungefär 4 chili i taget, 3-4 minuter. Ta upp och låt chilin rinna av.
8. Servera den nyfriterade chilin som drinktilltugg.


Kommenterar för receptet "Friterade ostchili"





(kommer inte att synas)