Grönsakspaj

Grönsakspaj recept
2 dlMjölk
4 stMorot
3 stPotatis
1 stPurjolök
1 mskSmör
3 stÄgg
0.5 dlVatten
2 krmSalt
1 tskMejram
2 dlOst riven
0 stPajdeg

1. Gör pajdegen se Pajdeg.
2. Klä en eller två formar med degen och låt vila ytterligare ungefär 30 minuter.
3. Ansa, skala och skiva morötterna.
4. Skölj och skiva purjolöken.
5. Fräs grönsakerna i en stekpanna smör.
6. Krydda med salt och mejram.
7. Späd med vattnet och låt grönsakerna sjuda under lock ungefär 5 minuter. Häll av vattnet.
8. Skiva potatisen och varva med grönsakerna och osten i formen.
9. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor och häll blandningen över grönsakerna.
10. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C ungefär 45 minuter.
11. Låt pajen stå en stund innan den serveras eventuellt med en grönsallad.


Kommenterar för receptet "Grönsakspaj"





(kommer inte att synas)