Grönsaksterrin

Grönsaksterrin recept
100 g Blomkål
166.67 g Broccoli
2 st Gelatinblad
2 dl Gräddfil
0.33 dl Majonnäs
2 st Morot
1.33 st Ägg
0.67 tsk Salt
1.33 msk Grönsaksbuljong
1.33 st Äggulor
2.67 dl Vispgrädde
0.67 st Kryddkrasse

1. Skala morötterna. Ansa och skölj blomkål och broccoli.
2. Skär eller hyvla morötterna i tunna skivor på längden.
3. Skär blomkål och broccoli i mindre bitar.
4. Koka morötter, blomkål och broccoli ungefär 5 minuter i en kastrull med lättsaltat vatten. Låt vattnet rinna av väl.
5. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ungefär 5 minuter.
6. Smörj en avlång form (ungefär 1.5 liter). Lägg en bit smort smörgåspapper i botten.
7. Vispa samman ägg och äggulor med grädden.
8. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme.
9. Blanda ner i äggsmeten. Krydda med salt, peppar och nyriven muskot.
10. Tarva grönsakerna i formen och häll över äggsmeten.
11, Grädda terrinen i vattenbad mitt i ugnen i 175°C ungefär 1 timme.
12. Rör ut majonnäsen med buljong och gräddfil till såsen (majonnäs, grönsaksbuljong, gräddfil, salt och kryddkrasse).
13. Smaksätt och blanda i hackad kryddkrasse.
14. Låt den färdiggräddade terrinen svalna i formen innan den stjälps upp.
15. Skär i skivor och servera grönsaksterrinen med krassekrämen.


Kommenterar för receptet "Grönsaksterrin"





(kommer inte att synas)