Gulaschsoppa

Gulaschsoppa recept
3 stGul lök
1 stPaprika grön
3 stPotatis
1 mskSmör
1 mskVetemjöl
1 lVatten
1 tskSalt
2 mskTomatpuré
2 stVitlöksklyfta
50 gSidfläsk
1 mskPaprikapulver
350 gNötkött
1.5 dlVitt vin
1 krmPeppar
1 tskKummin
1 tskMejram
2 krmTabasco
4 mskMatlagningsyoghurt

1. Skär fläsket i små tärningar.
2. Skala och hacka löken.
3. Fräs fläsket i en gryta och låt löken fräsa i fettet.
4. Häll över paprikapulver och rör om.
5. Häll på 2msk vatten.
6. Skär nötköttet i mindre bitar och bryn i smör.
7. Blanda ner köttet i grytan.
8. Strö över mjölet och rör om.
9. Tillsätt vinet, saltet, kryddorna, de skivade vilöksklyftorna, tomatpurén och vattnet.
10. Låt alltsammans puttra i ca 1 timme eller tills köttet är mört.
11. Skala potatisen.
12. Skölj och kärna ur paprikan.
13. Skär potatis och paprika i tärningar.
14. Lägg i soppan och låt koka ca 15 minuter.
15. Servera soppan med en klick matlagningsyoghurt.


Kommenterar för receptet "Gulaschsoppa"





(kommer inte att synas)