Hummersoppa

Hummersoppa recept
0.8 mskDill
0.8 stGul lök
480 gHummer
0.8 stMorot
40 gRotselleri
0.8 mskSmör
0.8 tskPaprikapulver
1.6 dlVitt vin
0.8 lFiskbuljong
1.6 dlVispgrädde
4.8 dlHummerbuljong
0.8 mskFärsk körvel

1. Bryt loss hummerstjärtarna och klorna försiktigt.
2. Dela resten av hummerkroppen på längden och skär i mindre bitar.
3. Smält smöret i en gryta och lägg i skalen.
4. Fräs några minuter och häll på fiskbuljongen, koka under lock i 15 min.
5. Sila bort skalen och koka ihop buljongen tulls ca 5 dl kvarstår.
6. Sala rotfrukterna, hacka löken, skär bara den vita delen av purjolöken i fina skivor, morot och selleri i strimlor.
7. Fräs smöret i en gryta med lök och grönsaker, pudra över paprikapulver.
8. Späd med hummerbuljongen och vinet.
9. Koka tills grönsakerna är mjuka. Smaka av.
10. Skala under tiden hummerstjärten och skär köttet i mindre bitar.
11. Vispa grädden tjock och rör ner i soppan tillsammans med hummerkött, dill och körvel.
12. Servera soppan riktigt het. bjud gärna oststänger till.


Kommenterar för receptet "Hummersoppa"





(kommer inte att synas)