Indisk biffcurry

Indisk biffcurry recept
2 stGul lök
2 mskSmör
1 tskSalt
2 stVitlöksklyfta
2 tskCurry
500 gKrossade tomater
2 tskSambal oelek
450 gNötfilé

1. Putsa och skär köttet i tärningar.
2. Bryn det i smör, eventuellt i omgångar i en stekpanna.
3. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en grvta.
4. Skala och skiva löken.
5. Bryn den lätt i resten av smöret i stekpannan. Lägg ner i grytan.
6. Häll på tomater och koka upp.
7. Smaksätt med pressad vitlök, salt, curry och sambal oelek.
8. Lägg på lock och sjud köttet 20-30 minuter under lock tills det är mört. Smaka av till lämplig styrka.
9. Bjud ris till. Förbered 3-5 olika tillbehör (kokt basmatiris, rostade kokosflingor, ananas i bitar, bananer i skivor, russin, jordnötter, mango chutney) och servera dem i små skålar vid sidan om.


Kommenterar för receptet "Indisk biffcurry"





(kommer inte att synas)