Italienska kotletter

Italienska kotletter recept
1 st Gul lök
20 st Oliver svarta
50 g Salami
1 msk Smör
0.5 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
1 st Lagerblad
2 st Vitlöksklyfta
450 g Krossade tomater
1 msk Olja
2 msk Oregano
550 g Kotlettrad benfri

1. Skär köttet i 2-3 cm tjocka skivor.
2. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Fräs lök och vitlök i en traktörpanna med olja.
4. Tillsätt krossade tomater och lagerblad. Låt koka ungefär 15 minuter.
5. Hetta upp smöret i en stekpanna tills det är ljusgult och slutar skumma.
6. Stek kotletterna på båda sidor. Salta och peppra.
7. Lägg kotletterna i tomatsåsen och koka ytterligare ungefär 10 minuter.
8. Tillsätt hackad oregano, oliver och strimlad salarni. Garnera med oregano.
9. Servera med pasta och grillade aubergineskivor.


Kommenterar för receptet "Italienska kotletter"





(kommer inte att synas)