Kalvtimbal

Kalvtimbal recept
2 msk Vetemjöl
0.6 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
2 dl Grädde
2 st Äggulor
2 st Äggvita
300 g Kalvfärs

1. Vispa samman panaden till en slät smet.
2. Arbeta färsen med kryddor och tillsätt därefter panaden i småportioner.
3. Färdig färs ska vara ganska lös och slät.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i färsen.
5. Häll färsen i väl smord avlång eller rund bak- eller timbalform(ar).
6. Färsen kan också fördelas i smorda portionsformar.
7. Se till att färsen blir väl packad. Slå formen mot hårt underlag så att eventuella luftblåsor försvinner. Täck med lock eller aluminiumfolie.
8. Ställ formarna i vattenbad och koka dem i ugn, 200°C, stor form ungefär 1.25 timme, mindre 50-60 minuter och små timbalformar ungefär 20 minuter.
9. Använd skyn att späda såsen med.
10. Stjälp upp timbalen eller timbalerna på varmt serveringsfat. Häll eventuellt lite av såsen över.
11. Garnera fatet med varma grönsaker t.ex. sparris eller kronärtskocksbottnar.
12. Bjud kokt potatis och t.ex. Champinjonsås till.


Kommenterar för receptet "Kalvtimbal"





(kommer inte att synas)