Kiev-kyckling

Kiev-kyckling recept
7 stKycklinglårfilé
4 mskSmör
2 dlVetemjöl
2 stÄgg
1 tskSalt
1 krmSvartpeppar
1 lOlja
3 dlStröbröd
0.5 dlPersilja hackad
1 mskDragon hackad

1. Banka ut filéerna mycket tunt mellan två ark plastfolie, med handen eller en kastrullbotten. Salta och krydda.
2. Blanda samman ingredienserna till fyllningen, smör, finhackad dragon eller gräslök, salt, svartpeppar och hackad persilja, och fördela den på filéerna.
3. Rulla ihop till helt täta paket, kycklinglårutseende, och fäst med trästickor.
4. Vänd rullarna i vetemjöl och låt torka på ytan. Vänd i uppvispat ägg och sist i siktat ströbröd. Ställ svalt 1-2 timmar.
5. Hetta upp oljan i en fritös eller gryta till 165-170°C. Sätt ugnen på 100°C. Lägg hushållspapper i en ugnssäker form.
6. Fritera kycklingpaketen, 4 åt gången, i oljan ungefär 5 minuter eller tills de är gyllengula och frasiga.
7. Ta upp kycklingen och lägg i formen. Håll varma i ugnen men inte mer än 1 minuter, annars förlorar de lätt sin sprödhet.
8. Skölj persiljan, torka av och skär bort skaften.
9. Fritera ett par sekunder i den varma oljan. Ta upp med hålslev och lägg persiljan bredvid kycklingen på serveringsfatet.
10. Bjud kycklingen med råstekt eller friterad potatis, pilaffris, ärter eller en blandad sallad.


Kommenterar för receptet "Kiev-kyckling"





(kommer inte att synas)