Klar kräftsoppa

Klar kräftsoppa recept
1.5 dlCrème fraiche
0.75 dlDill
1 kgKräfta
405 gSparris
2 dlVitt vin
1 lFiskbuljong
2.5 tskArrowrot

1. Rensa kräftorna, ta vara på klor och stjärt, ta bort tarmen.
2. Skölj skalen i kallt vatten och krossa dem något.
3. Koka skalen med fiskbuljongen i en gryta ca 20 min, sila.
4. Häll av spadet på sparrisen och skär i mindre bitar.
5. Smaksätt buljongen med vinet, salt och peppar om det behövs.
6. Red av med arrowroten utrörd i lite kallt vatten.
7. Koka soppan några minuter tills den får simmig konsistens, tillsätt dillen.
8. Värm kräftstjärtarna och sparrisen i lite av soppan i en kastrull.
9. De bör inte kok, då kräftstjärtarna lätt blir sega.
10. Fördela kräftor och sparris på tallrikarna och häll soppan över.
11. Bjud crème fraiche och kuvertbröd till.


Kommenterar för receptet "Klar kräftsoppa"





(kommer inte att synas)