| 0.8 msk | Basilika |
| 0.8 st | Gul lök |
| 0.8 kg | Kyckling |
| 1.2 st | Morot |
| 0.96 l | Vatten |
| 1.6 tsk | Salt |
| 4 st | Vitpepparkorn |
| 0.8 st | Lagerblad |
| 1.6 st | Persiljekvist |
| 1.6 st | Selleri |
| 120 g | Brytbönor |
1. Tina kycklingen ifall den är djupfryst.
2. Skär kycklingen i 4 delar.
3. Koka upp vattnet och saltet i en gryta.
4. Lägg i skalad lök, skuren i klyftor, pepparkornen, persiljan och lagerbladet.
5. Koka under lock på svag värme i 30-40 minuter.
6. Sila eventuellt buljongen.
7. Ta upp och ta bort skin och ben på kycklingen.
8. Skär köttet i små bitar eller strimlor.
9. Skala, ansa och strimla morötter, selleri och bönor.
10. Lägg ner grönsakerna i buljongen och koka så länge att de är mjuka men har kvar knaprighet.
11. Tillsätt kycklingköttet och rivna blad av basilikan.