Köttsoppa

Köttsoppa recept
1 kgHögrev
2 stMorot
1 stPalsternacka
1 stPurjolök
1 stRotselleri
1.5 lVatten
2 tskSalt
1 mskVitpepparkorn
1 stLagerblad
6 stKryddpepparkorn
2 stPersiljekvist

1. Koka upp vattnet i en gryta med salt, peppar och lagerblad.
2. Lägg i köttet.
3. Skumma om det behövs.
4. Koka under lock ca 1 timma.
5. Skala rotsakerna och skär i bitar.
6. Lägg rotsakerna i soppan och låt koka ytterliggare 30 minuter eller tills köttet är mört.
7. Ta upp och skär köttet och rotsakerna i mindre bitar.
8. Lägg tillbaka i buljongen.
9. Servera soppan varm och gärna med klimp.


Kommenterar för receptet "Köttsoppa"





(kommer inte att synas)