Köttsoppa

Köttsoppa recept
1 kg Högrev
2 st Morot
1 st Palsternacka
1 st Purjolök
1 st Rotselleri
1.5 l Vatten
2 tsk Salt
1 msk Vitpepparkorn
1 st Lagerblad
6 st Kryddpepparkorn
2 st Persiljekvist

1. Koka upp vattnet i en gryta med salt, peppar och lagerblad.
2. Lägg i köttet.
3. Skumma om det behövs.
4. Koka under lock ca 1 timma.
5. Skala rotsakerna och skär i bitar.
6. Lägg rotsakerna i soppan och låt koka ytterliggare 30 minuter eller tills köttet är mört.
7. Ta upp och skär köttet och rotsakerna i mindre bitar.
8. Lägg tillbaka i buljongen.
9. Servera soppan varm och gärna med klimp.


Kommenterar för receptet "Köttsoppa"





(kommer inte att synas)