Kycklingaladåb

Kycklingaladåb recept
8 stGelatinblad
0.4 stGurka
0.2 stPurjolök
92 gSparris
0.2 tskWorcestersås
0.8 mskKinesisk soja
0.8 stKokt kyckling
0.8 lKlarad buljong

1. Tillaga kycklingen enligt grundreceptet, se Kokt kyckling.
2. Dra av skinnet. Skär köttet i tärningar och låt svalna.
3. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, ungefär 5 minuter.
4. Smaksätt buljongen med vitt vin, soja och några droppar worcestersås.
5. Koka upp buljongen i en kastrull.
6. Ta upp och smält gelatinbladen i buljongen. Ställ svalt att stelna.
7. Skölj och skär gurkan i tärningar. Lägg i en sil att rinna av.
8. Sila spadet av Sparrisen och skär i 2 cm långa bitar.
9. Skölj, finstrimla och torka purjolöken i en handduk.
10. Häll tjockflytande gelé på bottnen av en lämplig form.
11. Strö över purjolöken och ställ formen kallt så att buljongen stelnar.
12. Häll på ett nytt lager buljong och strö över gurktärningar. Ställ kallt att stelna.
13. Lägg i kycklingtärningar och överst sparrisbitar. Häll på resterande buljong, som måste täcka helt. Ställ kallt att stelna, helst över natten.
14. Skölj och strimla sallat och lägg på ett serveringsfat.
15. Doppa formen ett ögonblick i hett vatten och stjälp upp aladåben.
16. Garnera fatet med tomat och citron.
17. Servera med kryddig gräddfilssås till.


Kommenterar för receptet "Kycklingaladåb"





(kommer inte att synas)