Kycklingfilé rosé

Kycklingfilé rosé recept
1 mskSenap
2 mskSmör
2 mskVetemjöl
1 tskSalt
1 krmVitpeppar
1.5 dlVitt vin
1 dlGrönsaksbuljong
2 dlGrädde
1 mskRosépeppar
4 stKycklingfilé


1. Tina kycklingfiléerna om djupfrysta används. Vänd dem i vetemjölet.
2. Värm en stek- eller trakrörpanna med smör.
3. Bryn och stek filéerna på svag värme 5-8 minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta upp och håll filéerna varma.
4. Häll vin och buljong i stekpannan. Koka upp och rör ner senap och grädde. Sjud såsen till lagom konsistens ungefär 10 minuter.
5. Rör i rosépepparn, som först stötts grovt. Spara lite till garnering. Koka såsen ytterligare några minuter.
6. Lägg tillbaka filéerna i pannan och skeda såsen över. Garnera med resten av rosépepparn.
7. Servera rätten med kokt ris, eventuellt blandat med gröna ärter, eller kokt potatis och en grön sallad.


Kommenterar för receptet "Kycklingfilé rosé"





(kommer inte att synas)