Lammgryta med färg

Lammgryta med färg recept
2 dl Köttbuljong
1 st Paprika grön
2 st Purjolök
2 msk Smör
400 g Tomat
1 tsk Salt
2 st Vitlöksklyfta
1 krm Svartpeppar
2 msk Kinesisk soja
1 kg Lammkött med ben

1. Köttet bör vara knäckt vid inköpet så att det blir lätt att skära i portionsbitar. Putsa bort onödigt fett.
2. Hetta upp en stekpanna eller stekgryta med smör.
3. Bryn köttet i omgångar och lägg över det i en gryta. Torka ur fettet efter varje gång.
4. Smaksätt med soja, vitlök, salt och peppar och häll över buljong. Bräsera under lock på svag värme.
5. Ansa, skölj och skär purjolöken i bitar. Lägg ner dem i grytan efter ungefär 15 minuter.
6. Skölj och kärna ur paprikan. Skär den i bitar eller ringar. Lägg i dem efter 30 minuter.
7. Blanda i tomaterna.
8. Fortsätt att sjuda grytan ytterligare 10 minuter eller tills köttet är mört.
9. Bjud den färggranna grytan med kokt potatis, ris eller pasta och en blandad sallad.


Kommenterar för receptet "Lammgryta med färg"





(kommer inte att synas)