Långkål

Långkål recept
3 mskSmör
0 dlGrönsaksbuljong
1.5 dlGrädde
2 stGrönkål stånd

1. Skölj kålen och repa av bladen fåän de grova stjälkarna.
2. Koka kålen mjuk i lite skinkspad eller buljong i en gryta ungefär 20 minuter.
3. Ta upp kålen och låt rinna av väl.
4. Grovhacka den, gärna i en matberedare eller med mixerstav.
5. Smält smöret i en gryta och lägg i kälen. Fräs under omrörning.
6. Späd med grädden och smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite socker.
7. Låt långkålen sjuda ungefär 5 minuter.


Kommenterar för receptet "Långkål"


David

2013-11-14 20:52

Riktigt länge sen jag åt långkål, det blev supergott! Tack för ett superbra recept!




(kommer inte att synas)