Lättstuvad bladspenat

Lättstuvad bladspenat recept
1 dlCrème fraiche
1 stGul lök
1 mskSmör
2 mskVetemjöl
1 dlVatten
1 tskSalt
1 krmVitpeppar
2 stVitlöksklyfta
0.5 dlVitt vin
500 gBladspenat

1. Skölj, ansa och riv den färska spenaten i mindre bitar.
2. Halvtina och hacka den djupfrysta spenaten grovt.
3. Skala och finhacka lök och vitlök.
4. Fräs spenat, lök och vitlök i en traktörpanna med smör tills all vätska kokat in.
5. Strö över vetemjölet och späd med cèrme fraiche, vatten och vin.
6. Låt puttra ca 5 minuter.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Spenaten är god till rökt fisk t.ex. sik eller till grillade kötträtter.


Kommenterar för receptet "Lättstuvad bladspenat"





(kommer inte att synas)