| 1 dl | Crème fraiche |
| 1 st | Gul lök |
| 1 msk | Smör |
| 2 msk | Vetemjöl |
| 1 dl | Vatten |
| 1 tsk | Salt |
| 1 krm | Vitpeppar |
| 2 st | Vitlöksklyfta |
| 0.5 dl | Vitt vin |
| 500 g | Bladspenat |
1. Skölj, ansa och riv den färska spenaten i mindre bitar.
2. Halvtina och hacka den djupfrysta spenaten grovt.
3. Skala och finhacka lök och vitlök.
4. Fräs spenat, lök och vitlök i en traktörpanna med smör tills all vätska kokat in.
5. Strö över vetemjölet och späd med cèrme fraiche, vatten och vin.
6. Låt puttra ca 5 minuter.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Spenaten är god till rökt fisk t.ex. sik eller till grillade kötträtter.