Laxsparris i citronsås

Laxsparris i citronsås recept
1 stCitron
1 kgLax
12 stSparris
5 dlVatten
0.5 tskSalt
1 krmPeppar
2 dlGrädde
1 tskFransk senap
2 stEndivsallad

1. Skär laxen i tunna, stora skivor längst med filén, som man gör när man skär färskrökt lax.
2. Häll av spadet från sparrisen på burk.
3. Rulla in en sparrisstjälk i varje laxskiva.
4. Lägg rullarna i en låg, vid kastrull.
5. Häll på vatten, salt och peppar.
6. Låt fisken sjuda i ca. 3-4 minuter.
7. Strimla endivesalladen.
8. Fräs salladen i 1 tsk smör tills den är mjuk.
9. Häll på grädden.
10. Riv i citronskal
11. Låt såsen koka och reducera den tills ca hälften återstår.
12. Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
13. Lägg upp två till tre fiskrullar per portion och höll över såsen.
14. Servera med citronklyftor och ris.


Kommenterar för receptet "Laxsparris i citronsås"





(kommer inte att synas)