2 msk | Chilisås |
2 dl | Crème fraiche |
1 st | Purjolök |
1 msk | Smör |
2 st | Squash |
1 dl | Vatten |
200 g | Brytbönor |
2 dl | Ost riven |
200 g | Förvälld blandsvamp |
1. Skölj squashen och skär i centimeter tjocka skivor. Salta lätt.
2. Ansa bönorna om de är färska och skär i mindre bitar.
3. Ansa och skölj purjolöken och skär i grova strimlor.
4. Fräs grönsakerna i en gryta med smör utan att de får färg. Torka först av saltet på squashen.
5. Späd med vatten, så att det täcker botten på grytan. Låt puttra under lock 4-6 minuter.
6. Blanda i svampen och lägg över i en ugnssäker form.
7. Blanda samman crème fraiche och chilisås och häll över grönsakerna.
8. Strö på riven ost och gratinera i övre delen av ugnen i 225°C ungefär 15 minuter.
9. Servera kassler och en blandad sallad till.