Mimosasallad

Mimosasallad recept
1 stApelsin
1 dlGräddfil
0.75 dlMajonnäs
100 gRotselleri
11 stVindruvor
1 stÄpple
2 dlÄrter
2 stAnanas skivor
2 stÄgg hårdkokt

1. Skala rotsellerin och riv eller skär den i tändsticksstora strimlor.
2. Förväll eventuellt strimlorna i lättsaltat vatten i en kastrull och kyl snabbt i isvatten.
3. Skär ananas, urkärnat äpple och skalad apelsin i små fina tärningar.
4. Blanda i en skål med selleri, ärter och halverade och urkärnade vindruvor.
5. Blanda majonnäsen med gräddfil.
6. Vänd ner såsen i salladen.
7. Skala och dela ägget. Ta ur gulan och passera över salladcn.
8. Mimosasallad passar bra till kalla kött- och fågelrätter.


Kommenterar för receptet "Mimosasallad"





(kommer inte att synas)